tisdag 15 september 2009

Om högern hade vunnit kriget.

I artikeln Om högern hade vunnit kriget (Sourze Yngve Karlsson sidan 11) har jag beskrivit hur Europa hade sett ut om högern bestående av konservativa, fascister och nazister hade vunnit kriget.

Samtidigt som jag läste om artikeln på Sourze fick jag syn på en artikel i DN med rubriken Churchills bunker 70 år skriven av Dan Lucas. Han skriver följande :” I bunkern debatterade kabinettet hetsigt om de trots allt skulle förhandla med Hitler. Den debatten upphörde när Churchill drev igenom beslutet, just i bunkern, att kriget skulle föras till dess att Tyskland villkorslöst kapitulerade.”

Om flygvapnets roll i segern har Lucas följande att förtälja :” Sir Alan Brooke, generalstabschef, var sensommaren 1940 övertygad om att Storbritannien skulle invaderas. Den brittiska armén hade kastats ut ur Frankrike och endast 1100 unga piloter stod mellan Hitler och seger.”

Av ovanstående citat framgår med all önskvärd tydlighet hur nära det var att Hitler hade vunnit kriget. Alla framsteg när det galler människors lika värde, antingen det gäller ras, kön och sexuell läggning, skulle ha omintetgjorts. Den vita rasen skulle fortfarande
ha haft kolonier i Afrika och Asien och rasåtskillnadspolitiken i USA skulle nog ha bedrivit ytterligare ett halvsekel..

Inga kommentarer: