onsdag 26 maj 2010

Historisk generationsväxling.

I tidningen Metro den 24 maj 2010 skriver Johanna Ohlsson under rubriken ”1,3 miljoner jobb snart lediga i Sverige” och med underrubrikerna ”Historisk generationsväxling” och ”Över en miljon kommer att gå i pension inom tio år.” Samma ämne har jag skrivit om på Sourze i ”Kris eller inte” (Sourze Yngve Karlsson sidan 11) och ” Dagens generation av ungdomar ”förlorad””.(Sourze sidan 1)

Rubrik och underrubriker innehåller det väsentliga av det jag har kommit fram till i mina artiklar på Sourze. Enligt Ohlsson säger Clas Olsson, analyschef på Arbetsförmedlingen; följande:” För dagens ungdomar innebär det goda framtidsutsikter. Det är historiskt att det är fler som slutar än som kommer ut på arbetsmarknaden… De stora pensionsavgångarna innebär inte bara ett tapp av arbetskraft utan även ett tapp av skatteinkomster. Vi behöver både fler händer och fler skattebetalare för att klara av till exempel sjukvården och äldreomsorgen.”

För att förebygga klyftan mellan generationerna kommer invandrarna väl till pass. De behöver dock att utbildas för sina framtida arbetsuppgifter.

Inga kommentarer: