onsdag 18 januari 2012

Ron Paul - en charmant stolle.

I en artikel i Sourze med rubriken ” Nya världsordningen tillåter aldrig Ron Paul som president” förklarar Johan Johansson att det går mycket bra för Ron Paul i kampen om presidentposten i USA och att det ser hoppfullt ut för världens folk men att han aldrig kommer att tillåtas att vinna.

Jag har en helt annorlunda åsikt när det gäller Ron Paul. Jag utgår från Per T. Ohlssons artikel med rubriken ”En galen kavalkad” som var införd 8 jan. 2012 i Sydsvenskan. Där är Ron Paul en av de galna presidentkandidaterna vilket framgår av följande citat från Ohlssons artikel. Det har följande lydelse : ” Libertarianen Ron Paul från Texas invald i representanthuset redan 1976 vill att USA avvecklar sin militära närvaro utomlands och hävdar att det mesta som den federala ägnar sig åt strider mot konstitutionen. Paul, trea i Iowa, anser att USA:s ekonomiska problem kan lösas om inkomstskatten och centralbanken skrotas. Somliga finner dessa stolligheter charmant excentriska, men Paul bär på ett obehagligt bagage: en rad rasistiska utspel.”

Johanssons tolkning är att Paul står för frihet, mindre krig och en begränsning av regeringens makt. Det är också riktigt att han med sitt budskap aldrig tillåts bli president. Det är helt enkelt för radikalt.

Inga kommentarer: